Tadilat & Dekorasyon
Günümüzde modern teknolojiler kullanılarak ev dekorasyonu yapılmaktadır. Modern mimari içerisine iç dekorasyon iç mimari olarak tanımlanmaktadır. Ev ve ofis tadilatı konusunda hem dekoratif hem de yenileme  yapılmaktadır.

Ev Tadilatı Nedir?

Ev tadilatları dış cephe tadilatı ve iç tasarım ve tadilatı olmak üzere 2 grupta toplanmaktadır. Dış cephe tadilatlarında bir binanın dış etkenlerden öncelikle korunması amaçlanmaktadır. Diğer bir amacı ise dekoratif ve modern estetik görünümünün yenilenmesidir. İç mimari içerisine odaların konumlarının değiştirilmesi varsa onarım gerektiren konuların işleme alınması için mimari tasarım amaçlanmaktadır. Ev içi tadilatı yapılmadan önce mutlaka ön fizibilite çalışması yapılmalı ihtiyaçlar doğrultusunda nasıl bir tadilat yapılacağı belirlenmelidir.

İç tasarım değişikliği, tadilat dekorasyon için ihtiyaç belirlenmesi yanı sıra modern teknolojinin getirdiği kolaylıkları kullanmak, elektrik tesisatlarının yenilenmesi ısınma sisteminin değiştirilmesi ve yenilenmesi mutfak dekorasyonu, banyo kombinasyonu gibi oldukça geniş yeniliklere açık bir değişimi kapsamaktadır.

Ev Tadilatı Nasıl Yapılır?

Ev sahibinin kendi yaşadığı evinin değişimi ve ihtiyaçları üzerinde titizlikle duran pnrprojex.com uzman ekip ve gelişmiş tasarımları ile öncelikle fizibilite toplantısı ile tadilat ve dekorasyon işlemlerine başlamaktadır. Yenileme aşamaları var olan bir mekanın değişikliği oldukça zor ve ciddi anlamda profesyonellik gerektirmektedir. Bu anlamda alınan kararların doğru olması sürecin başarılı ve verimli şekilde tamamlanması konusunda çok önemli rol oynamaktadır. Dekorasyon ve tadilat anlamında çalışılacak olan firmaların daha önce yapmış oldukları işler yani referansları mutlaka gözden geçirmek uygun olacaktır. Ev yenileme  Ev tadilatı konusunda ev sahibinin istek ve ihtiyaçları doğrultusunda ele alınmalı aynı zamanda işlem yapılacak iç mekanın plan ve projesi de dikkate alınmalıdır. İç tasarım değiştirilmeden önce mutlaka bilgisayar tabanlı bir ön çizim yapılmalıdır. Bu çizim ev sahibine bilgi olarak sunulmalı ve son değişiklikler bilgisayar üzerinde gerçekleştirilmelidir. Bu anlamda son proje çalışması onaylandıktan sonra oluşacak olan maliyetler mutlaka belirlenmeli ve bir bütçe oluşturularak ev sahibine iletilmelidir. Ani durumlar söz konusu olabilir. Bu anlamda ayrıca bir miktar para bu bütçede ayrı bir yerde tutulmalıdır.

Ev Planı ve Projesi Neden Önemlidir?

Ev plan ve projesinin kavramı içerisinde oldukça önemli bir yere sahiptir. Bir evin projesi o mekanın tüm alt yapılarının nasıl yapıldığını, boruların ve elektrik devrelerinin nerelerden geçtiğini, değişim gerektirecek tadilat  bir oda veya mutfak, banyo gibi bölümler içerisinde kiriş veya kolonların hangileri taşıyıcı olduğunu göstermektedir. Planlara bakılmadığı takdirde binaya zarar verilebilir. Örnek vermek gerekirse mutfak ile salon arasındaki duvar yıkılmak istenebilir ancak bu duvarın yıkılmasının ne kadar sağlıklı olup olmadığı proje detaylarından anlaşılmaktadır.

Ev Tadilatları Ne Kadar Sürede Tamamlanmaktadır?

Onarım ve koruma uygulama süreci evin ihtiyaçlarına göre farklılık göstermektedir. pnrprojex.com fizibilite çalışmaları tamamlandığında ortalama bir süre vermektedir. Bununla birlikte beklenmeyen bir onarım durumu çıkabileceğinden dolayı artı, eksi ek süre isteyebilmektedir. Buradaki amaç yapılan bu çalışmaların sağlıklı, isteklere ve ihtiyaçlara uygun aynı zaman da kaliteli bir iş çıkarmak ve evi doğru şekilde teslim etmektir.

Bahçeli bir evin onarımı ve değişikliği ile bir dairenin değişikliği aynı sürede olmamaktadır. Bir dairenin iç tasarımını değiştirmek bir villa veya müstakil ev örneğine göre daha hızlı teslim edilecektir. Daire tipi olan mekanların değişikliği proje standartları daha belirgin olmasına rağmen müstakil ev veya villa tipi konutların yaşı, dış etkenlerden olumsuz etkilenme derecesi onarım ve değişiklik konusunda ön plana çıkmaktadır.

Ev Tadilatı için Nasıl Planlama Yapılmalıdır?

 Ev sahibinin istekleri doğrultusunda doğru bir planlama yapılmalıdır. Mutfak banyo, salon tadilatı ile değişiklikler yapılması esnasında öncelikle kaba işlemlerden başlanmalıdır. Alt yapı olarak adlandırılan tesisat ve elektrik devreleri kontrol edilmeli herhangi bir kaçak söz konusu ise tamirat yapılmalıdır. Eğer odalar birleşmesi gerekiyor bu yönde bir istek söz konusu ise kaba işlere öncelik verilmelidir. İnce işler olarak tabir edilen parke ve ıslak zemin döşemeleri, boya badana veya duvar kağıdı uygulamaları sonrasında sırasıyla yapılan uygulamalar içerisinde yer almaktadır.

Onarım ve tadilat esnasında revize edilen odalar için kullanılan ve ev sahibinin isteği doğrultusunda satın alınan aksesuar ve ihtiyaç malzemeleri doğru ve olması gereken şekilde takılmalıdır. İşlemler bittikten sonra son kontroller yapılarak anahtar ev sahibine kararlaştırılan günün sonunda teslim edilmelidir.

Ofis Tadilat İhtiyaçları Nelerden Oluşur?

Ofis tadilatları ev tadilatlarından uygulama bakımından farklılıklar söz konusu olmaktadır. Genellikle ofis alanları toplu olarak pasaj veya ofis binaları içerisinde bulunması sebebiyle proje ve planlarında da farklılıklar görülmektedir. Bir ofis tadilatında genellikle bilgisayar teknik alt yapı revizeler dikkati çekmektedir. Ofis yenileme işlemlerinde pnrprojex.com ilk defa yapılacak bir ofisin gerekli tüm teknik ve alt yapısı doğru ve kullanılabilir özelliklerde olmalıdır. Genel müdür ofisinin ayrı şekilde belirlenmesi toplantı odası ve çalışan alanlarının doğru konumlandırma yapılmalıdır.

Tasarım değişikliği açık veya kapalı ofis çeşitlerine göre özellikleri ayrı olması sebebiyle dekorasyon ve tadilat çalışmalarının bu yönde ilerlemesi sağlanmalıdır.

Revizyon İçin Güçlü Kadro ve Doğru Firma Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Tüm bu yenileme işlemlere gerek ev gerekse ofisler için maddi olarak belirli bir birikim gerektirmektedir. Dolayısıyla güçlü alt yapı kadrosu ve uzman ekip pnrprojex.com firması çok önemlidir. Tadilat bir kere ve doğru süreçler içerisinde kaliteli olarak tamamlanması halinde çok uzun yıllar revizyona ihtiyaç duymadan kullanım seçenekleri ile konforlu bir ortam sağlanacaktır.

PNR Projex inşaat ve mimarlık
Yazar Y. İç Mimar Pınar Nihan Kaplan 
Önceki Yazı
İç Mimaride Yüzen Ev Projeleri